Instagram Soundcloud Facebook YouTube Official Channel Reverbnation Myspace Twitter
news
bios
discos
lyrics
mp3
reviews
live
media
contacts
Martiria Official Website Martiria Official Website Martiria Official Website Martiria Official Website Martiria Official Website
HomePage Write us Contatta il WebMaster
Save the Children Italia Onlus
Breaking News Martiria 2022
Free Mp3s download
>>CLICK HERE <<

Shortly about us

Martiria is an epic/doom metal rock band formed back in the '80s and re-founded (after a long pause) in 2002. Seven album published (last one R-Evolution, with ex Black Sabbath Vinny Appice - 2014).

The band was formed back in the '80s. At the beginning the band was very much oriented towards Doom/Metal sounds such as: early Candlemass and Black Sabbath. After releasing just a few demos and featuring various musicians, in 1998 the members of the group decide to take a break for a while in order to experience different projects. (continue)

News and LIVE shows

Uh... it seems we have none planned right now.

Why don't you invite is in your local club?

mrc@martiria.com
(Booking info & more)

 RAILHAMMER PICKUPS

Info & booking
info@martiria.com

Reviews & Interviews
Reviews / Interviews

Album: R-Evolution ( 2014 )

REVIEW

Date: March '14
Author: Rik Bauters
Vote: 80%
Language: Dutch
Website: http://wp.livereviewer.com
Direct link: click here

Dit album van een voor mij totaal onbekende band heeft mij positief verrast. Na een paar luisterbeurten was ik verslaafd. De sterke variatie en vooral de zang van Flavio zijn hier verantwoordelijk voor. Daarbij komt dat de gitaren zeer catchy klinken en verwijzen naar vroegere tijden. Toch klinkt dit plaatje niet gedateerd! Wie gek is op strakke hakkende riffs overgoten met geweldige vocalen zal hier net als ik eenvette kluif aan hebben.

Een Savatage riff opent dit album en meteen valt de krachtige productie op! Flavio’s zang is zeer goed! De man etaleert power en weet toch massa’s gevoel in zijn zang te leggen. “King of Shadows” wordt verder gekenmerkt door strakke riffs en flitsende solo’s. “Steam Power” kent een uiterst gevoelige vocale intro met ondersteuning van akoestische gitaren en lichte orkestratie. Na een dikke minuut worden we van onze stoel (of zetel) geblazen door pure 80?s geïnspireerde metal met grootse zang. Afwisseling is troef hier, want “Southern Seas” is een veel tragere song en bevat tonnen aan gevoel. Vooral de zangprestatie van Flavio bestrijkt een breed spectrum. Hij komt uiterst gevoelig uit de hoek, maar dit gaat geleidelijk over in echt hoge uithalen! Een straffe power ballade in de ruime zin van het woord!De kwaliteit van het drumwerk van Vinny Appice is natuurlijk om van te smullen, maar het zijn toch de snedige gitaren die mijn aandacht trekken in het up-tempo “Salem”. Daarbovenop wordt een uiterst catchy refrein gespreid. In de bio wordt gewag gemaakt van doom invloeden, maar die steken volgens mij pas de kop op bij het traag rondkruipende “The Road To Tenochtitlan”. De zang speelt hier eigenlijk de hoofdrol. De rustige break en vooral de emotionele solo toveren een brede glimlach op mijn gelaat, terwijl mijn hoofd rustig de beat volgt!

Verder krijgen we nog het speedy “Grim Reaper”, waar klokgeluiden de aandacht trekken. We komen volledig tot rust met het rustige, gevoelige en emotionele akoestisch stukje “Light Brigade”. De hakkende gitaren trekken de aandacht in “Dark Angels” en opnieuw hoor je lichte doom invloeden in het gitaargeluid. Het snelle “Revolution” roept wat herinneringen op aan het oude Omen door het typische gitaargeluid! De meeste nummers kennen een lange instrumentale intro, maar ik blijf een zwak hebben voor zanger Flavio (op zijn vocale kwaliteiten natuurlijk ;-) ). Tijdens het up-tempo “The Viol And The Abyss” is zijn zang opnieuw superb! We bespeuren hier zelfs een sporadische verdwaalde growl! Dit nummer kent wel een enorm verrassend einde. Een kalme break waarop kerkzang volgt die de steun krijgt van ultra heavy riffs en de zang van Flavio als bonus. Galopperende riffs vormen het hoofdingrediënt van “Across The Mountains” en ook de toetsen steken subtiel hun hoofd op. Dit sterk afwisselende album wordt afgesloten met het lange doom pur sang nummer “Tsushima”. De symbiose van de vette korte riffs en de zang van Flavio zijn enorm aanstekelijk!

Conclusie:
Dit album van een voor mij totaal onbekende band heeft mij positief verrast. Na een paar luisterbeurten was ik verslaafd. De sterke variatie en vooral de zang van Flavio zijn hier verantwoordelijk voor. Daarbij komt dat de gitaren zeer catchy klinken en verwijzen naar vroegere tijden. Toch klinkt dit plaatje niet gedateerd! Wie gek is op strakke hakkende riffs overgoten met geweldige vocalen zal hier net als ik eenvette kluif aan hebben.

© Rik Bauters

 

Page exposures
10503

Site total exposures: 3172804
Web developement Marco R. Capelli - marco_roberto_capelli@yahoo.com
© 2013- All rights reserved
 
Twitter Facebook YouTube Official Channel